Γνωρίζετε ότι οι μαύρες τροφές διαθέτουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις ανοιχτόχρωμες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες;...
Σας παρουσιάζουμε τις 6 μαύρες υπερ-τροφές και τα πλεονεκτήματά τους για την υγεία μας.
Μαύρο ρύζι:Επειδή είναι λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό, διαθέτει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τη δράση των ελεύθερων ριζών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.
Μαύρες φακές:Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένες, αλλά είναι ιδιαίτερα θρεπτικές. Μία κούπα μαύρες φακές περιέχει 8 mg σιδήρου, τη μισή δηλαδή ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα για τις γυναίκες.
Παράλληλα, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης.
Βατόμουρα:Οι πολυφαινόλες που εντοπίζονται στα σκούρα μούρα, δρουν υποστηρικτικά στην αποτροπή της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου στις μεγαλύτερες ηλικίες. Παράλληλα ενισχύουν την άμυνα του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η βιταμίνη C προλαμβάνει τα καρδιακά προβλήματα.
Μαύρα φασόλια:Τα βιοφλαβονοειδή στη φλούδα των μαυρομάτικων και των άλλων μαύρων φασολιών προστατεύουν από την εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες προκαλούν γρήγορα το αίσθημα κορεσμού.
Μαύρη σόγια:Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση μαύρης σόγιας μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης θρόμβωσης.
Μαύρο τσάι:Το μαύρο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη σωματική άσκηση και περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής.
http://www.tragiko.net/