Μέχρις στιγμής όλοι γνωρίζουμε πως είναι καλύτερο για την υγεία μας να τρώμε ωμά τα λαχανικά....
καθώς περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που μαγειρεύονται.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η παραπάνω δήλωση, φαίνεται να μην είναι απολύτως αληθής, αφού όπως επισημαίνουν ορισμένα λαχανικά είναι καλύτερο να τα τρώμε ελαφρά μαγειρεμένα, καθώς οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν απορροφώνται με αυτόν τον τρόπο καλύτερα από τον οργανισμό.
Τα πέντε λαχανικά που ακολουθούν είναι καλύτερο είναι να μαγειρεύονται: τομάτες, σπανάκι, καρότα, σπαράγγια και μανιτάρια.
Για παράδειγμα, το λυκοπένιο, που περιέχεται στις τομάτες αυξάνεται με την θέρμανση. Καλό είναι, ωστόσο, να μην το παρακάνουμε με το μαγείρεμα γιατί θα καταστραφούν άλλες πολύτιμες βιταμίνες.
Η διατροφολόγος Wakeman τονίζει «Το μαγείρεμα στον ατμό συχνά βοηθάει στην διατήρηση των βιταμινών του λαχανικού, από το βράσιμο».
καθώς περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που μαγειρεύονται.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η παραπάνω δήλωση, φαίνεται να μην είναι απολύτως αληθής, αφού όπως επισημαίνουν ορισμένα λαχανικά είναι καλύτερο να τα τρώμε ελαφρά μαγειρεμένα, καθώς οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν απορροφώνται με αυτόν τον τρόπο καλύτερα από τον οργανισμό.
Τα πέντε λαχανικά που ακολουθούν είναι καλύτερο είναι να μαγειρεύονται: τομάτες, σπανάκι, καρότα, σπαράγγια και μανιτάρια.
Για παράδειγμα, το λυκοπένιο, που περιέχεται στις τομάτες αυξάνεται με την θέρμανση. Καλό είναι, ωστόσο, να μην το παρακάνουμε με το μαγείρεμα γιατί θα καταστραφούν άλλες πολύτιμες βιταμίνες.
Η διατροφολόγος Wakeman τονίζει «Το μαγείρεμα στον ατμό συχνά βοηθάει στην διατήρηση των βιταμινών του λαχανικού, από το βράσιμο».
http://voicenews.gr/