Ένας άλλος τύπος φυσικού ασβεστίου βρίσκεται στην χρησιμοποίηση των κελυφών των αυγών...
Ένα κοτόπουλο τρώει χαλικάκια και αμμώδης υλικά και αυτά περνάνε διαμέσου του στομαχιού μέσα στην κυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια, αυτά τα ασβεστίου τύπου υλικά λαμβάνονται από τη ροή του αίματος για να σχηματίσουν το κέλυφος του αυγού.
Ένα κοτόπουλο τρώει χαλικάκια και αμμώδης υλικά και αυτά περνάνε διαμέσου του στομαχιού μέσα στην κυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια, αυτά τα ασβεστίου τύπου υλικά λαμβάνονται από τη ροή του αίματος για να σχηματίσουν το κέλυφος του αυγού.
Υλικά 12 κέλυφη αυγών
500 ml μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
500 ml αγνό μέλι (προαιρετικό)
500 ml μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
500 ml αγνό μέλι (προαιρετικό)
Παρασκευή φυσικού συμπληρώματος ασβεστίου
Μετά το σπάσιμο και το άνοιγμα του κελύφους, να είστε προσεκτικοί για να τραβήξετε έξω τη μικρή μεμβράνη που περικλείει το αυγό. Αυτή η μεμβράνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και είναι συνετό να την αφαιρέσετε.
Στεγνώστε τα κελύφη σε θερμοκρασία δωματίου ή κάτω από τους 55 βαθμούς Κελσίου. Όταν στεγνώσουν καλά, κάντε τα σκόνη με ένα μπλέντερ, μύλο ή με ένα πλάστη.
Μετά το σπάσιμο και το άνοιγμα του κελύφους, να είστε προσεκτικοί για να τραβήξετε έξω τη μικρή μεμβράνη που περικλείει το αυγό. Αυτή η μεμβράνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και είναι συνετό να την αφαιρέσετε.
Στεγνώστε τα κελύφη σε θερμοκρασία δωματίου ή κάτω από τους 55 βαθμούς Κελσίου. Όταν στεγνώσουν καλά, κάντε τα σκόνη με ένα μπλέντερ, μύλο ή με ένα πλάστη.
Όταν η σκόνη των αυγών γίνει λεπτή και είναι έτοιμη, προσθέστε ένα ποτήρι ξύδι μήλου ή ένα ποτήρι χυμό λεμονιού (ο χυμός λεμονιού θα ξινίσει και θα χαλάσει πιο γρήγορα από ότι το μυλόξυδο).
Αναμίξετε προσεκτικά τη σκόνη των κελυφών από τα αυγά με το μηλόξυδο, σε ένα μεγάλο δοχείο, γιατί η χημική αντίδραση θα προκαλέσει αφρό στο διάλυμα.
Αφήστε το για μερικές ημέρες στο δοχείο και μετά σουρώστε και χρησιμοποιήστε το.
Αφήστε το για μερικές ημέρες στο δοχείο και μετά σουρώστε και χρησιμοποιήστε το.
Δοσολογία
Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες — 1 2